WAAROM PILATES?

Pilates is zoveel meer dan een manier van bewegen. Het heeft een effect op lichaam en geest en kan verandering teweeg brengen in iemands algehele zijn.

“Het regelmatig beoefenen van pilates corrigeert de houding, herstelt vitaliteit en veerkracht en stimuleert de geest waardoor we ons werk met gemak kunnen doen en voldoende energie hebben voor de dingen waarvan we genieten in het leven”. waren Pilates eigen woorden.

“Mijn lesgeven heeft zich ontwikkeld van hoe een pilates oefening eruit moet zien, naar wat de oefening voor jou betekent. Om een beter begrip te krijgen van Pilates, deconstrueer ik de oefening.

Daarin nodig ik je uit om van binnen naar buiten te werken.Ik moedig je aan de oefening te VOELEN.”

Ik maak gebruik van zelfmassage want voor mij is het werken met zelfmassage met behulp van therapieballen een geweldig hulpmiddel voor zowel herstel als bewustwording.” 

Door een mentale verbinding met het fysieke te maken is er een dramatische verbetering van de spiertonus en ontspanning.

Ik ben gespecialiseerd in workshops en lessen die de myofasciale spanning vrijmaken door middel van zelfmassage waardoor er meer ruimte en bewustzijn onstaat van het lichaam in beweging.

Dank voor de fijne les.

Ik sta vaak op met pijn in mijn onderrug, zeker als ik een beetje heb uitgeslapen. Tijdens de les trekt de rugpijn weg. En dat is zo fijn. Heerlijk.

Janine

Geweldig die lessen van je.

Heel speciaal, en adequaat. Aan het einde voelt je lijf echt anders.

Barbara

Sinds de lockdown volg ik wekelijks een pilates les van Ellen via zoom. Ik heb sindsdien veel minder last van spanning in mijn nek en schouders. De combinatie van massage met balletjes en pilates oefeningen bevalt heel goed.

Jacqueline

Ellen heeft een scherp oog voor detail, ze gaat zorgvuldig te werk en ze begrijpt wat je aankan. Daarnaast doet ze het ook nog eens met een fijn gevoel voor humor.

Els