Myofascial Release

Fascia is een bijzonder bindweefsel dat een webvormig vlies vormt rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Fascia geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam.

Al het fasciaweefsel staat direct met elkaar in verbinding.

Myo betekent spier. De myofascia omgeeft individuele spieren, maar scheid ook hele spiergroepen en verbind spierketens. De fascia is zeer rijk aan gevoelszenuwen en speelt een belangrijke rol in het houding- en bewegingsgevoel en bij pijn. Het wordt ook het bewegingsweefsel genoemd.

Niet alleen spieren, maar ook de fascia kan aanspannen en bepaald daarmee de losheid of stijfheid van het lichaam.

Werken met zelfmassage

Om dat myofasciaweefsel gezond en soepel te houden werk ik o.a. met ZELFMASSAGE.

Voor deze massage gebruiken we zachte rubberen ballen van verschillende afmetingen waarmee je effectieve technieken en routines leert, die instant verlichting geven, meer bewegingsruimte geven en je ademhaling verbeteren.

Een deep tissue massage is verder ook nog eens heel goed voor je huid: het helpt tegen huidveroudering!

Maar, belangrijker nog: Je leert je lichaam kennen. Je wordt je bewust van je blinde vlekken, plekken die we niet zien maar wel voelen. Op fysiek, emotioneel of mentaal gebied. Deze plekken in het lichaam zijn gespannen, te weinig of teveel gebruikt. En willen gezien en gehoord worden door jou. Als je deze plekken weer kunt integreren in het lichaam zal het lichaam wakkerder en helderder worden.

Kortom je leert je waar je spierknopen of triggerpoints zitten en waar dit aan kan liggen. Dat zegt super veel over je dagelijkse bewegingen, en dat kan waardevol zijn als je op zoek bent naar een betere houding of terugkerende pijnklachten wil oplossen.

Hoe fijn is het als je jezelf kunt masseren!

Deze technieken laat ik je zien, en vooral vóelen in de “Deep Tissue Release & Restore Workshop”.

Voordelen

De voordelen van zelfmassage zijn talrijk. Van minder pijn tot een betere houding, diepere ademhaling tot meer energie, verbeterde flexibiliteit en coördinatie tot beter passende kleding!

Veel atleten, dansers en muzikanten gebruiken zelf myofascial releasetechnieken om zichzelf in topconditie te houden voor hun beroep.

“De laatste bevindingen bevestigen dat het fasciaal netwerk, een systeem is die onze algehele welzijn beïnvloedt en weerspiegelt.”

Myofascial release Amsterdam

Vanuit verschillende locaties in Amsterdam geef ik Myofascial release dmv zelfmassage. Dit kan in een studio naar wens of in een studio waar ik zelf al vaker mensen help met myofascial release technieken.

Pin It on Pinterest

Share This