Tips en inspiratie

Schouder oefeningen thuis

Schouder oefeningen thuis

Last van schouderklachten? Het is een veelgehoorde pijn. Belangrijk is wel om te blijven bewegen, zo voorkom je dat de klachten erger worden of dat schouder volledig stijf wordt. Met de juiste oefeningen kun je zorgen dat er verlichting komt op de pijnlijke plekken en...

Lees meer
Ontspanningsoefeningen bij stress

Ontspanningsoefeningen bij stress

Stress; we ervaren het allemaal wel eens. De een vaker dan de ander, maar in onze drukke levens is het vaak aanwezig. Nou is een gezonde dosis stress helemaal niet zo erg, dat houdt ons alert, maar wanneer het te veel wordt overbelast je jezelf. Ontspanningsoefeningen...

Lees meer
Ontspanningsoefeningen nek met een therapiebal

Ontspanningsoefeningen nek met een therapiebal

Veel achter de laptop zitten, een verkeerde houding of stress. Dit zijn veelvoorkomende factoren, waardoor je last kan krijgen van nekklachten. Een slechte lichaamshouding, met een gekantelde rug en het hoofd te ver naar voren gebogen oh helemaal in je computer...

Lees meer

Ellen heeft me zeer bekwaam begeleid, de aanleiding was mijn schouderblessure.  Mijn nieuwsgierigheid naar fascia en mijn verlangen naar subtiliteit brachten me bij Ellen en de myofasciale release.

Ze heeft me geleerd de balletje zo te gebruiken dat ik al voelend ontdek waar en hoe mijn lichaam spontaan ontspant en ademruimte vindt. Het werken met de therapie balletjes zoals Ellen dat me geleerd heeft is heel prettig en to the point.

In de vertraging, kan ze helpen heel precies en helder met de balletjes te werken en verschillende technieken toe te passen. Ik ben verrast door de uitwerking; ik ervaarde nieuwe ruimte en zachtheid in mijn lijf en een moeiteloosheid in mijn bewegingen.

De hele dag na de sessie voelde ik dat mijn lichaam een anders balans aan het vinden was, alsof bepaalde spieren meer meededen waardoor andere konden ontspannen.

Kortom, zeer heilzaam.

Nicky

Geen enkele les van Ellen is hetzelfde. Ze weet altijd weer leuke nieuwe oefeningen te verzinnen en plekken in het lichaam aan te boren waar je geen weet van had. Ze geeft daarbij heldere uitleg, ook mbt de anatomie en het waarom van de houdingen.

Ellen werkt veel met de massageballetjes en ook dan is het altijd weer een verrassing wat je tegenkomt. Het is een bijzondere en effectieve manier om de zwakke plekken en blinde vlekken in het lichaam op te sporen en daarmee aan de slag te gaan. Echt heel fijn!

Helene